- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Regelmatig onderhouden

Door regelmatig uw voeten te onderhouden voorkomt u ophoping van problemen. Wanneer u zelf bij uw voeten kunt komen, knip dan elke 6 tot 8 weken uw teennagels. Knip ze recht af en niet rond, dit voorkomt ingroeien van de teennagels. Kunt u er niet meer bij, of u heeft hier geen zin in, benader mij dan voor een behandeling.

Lekker soepel houden

Na een behandeling masseer ik uw voeten in met LCN voetencremet. Dit werkt goed bij droge voeten of bij veel eelt of kloven. In de zomer zie ik dit laatste vaak bij voeten die veel in slippers lopen. Dit product is in tube vorm verkrijgbaar bij mij, vraag er naar wanneer u bij me bent.

Goede schoenen

Goede stevige schoenen kunnen problemen voorkomen. Let er op dat u de juiste maat heeft, dit kan door uw voeten te laten opmeten. Zorg voor droge schoenen en wissel regelmatig van schoeisel. Vochtige schoenen kunnen een bron worden van schimmels.

Wassen en drogen

Voor het wassen van uw voeten is water voldoende. Droog de voeten goed af, ook tussen de tenen,dit voorkomt smet. Daarnaast is het gebruik van slippers aan te raden in de natte ruimtes, zeker in de gemeenschappelijke douches zoals bij zwembaden, sportgelegenheden etc.